‘Waarom bleef je niet voor mij?’ winnaar NBF & Het Ketelhuis Pitchprijs

De pitch van Milou Gevers (regie), Annerose van Strijen en Quita Ruijgrok (productie) heeft op de NFF Talent Day de prijs voor de beste pitch gewonnen. De filmacademiestudenten kregen van Het Ketelhuis 1.000 euro als bijdrage aan hun productiebudget.

De jury, bestaande uit Alex de Ronde (directeur van Het Ketelhuis), Anton Scholte, Mardou Jacobs, Boris Klatser en Guy Molin (NBF-bestuursleden), prees de studenten om de heldere pitch en de aangrijpende teasertrailer voor hun documentaire ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ Deze documentaire handelt over de vraag hoe jonge kinderen omgaan met zelfmoord van hun vader of moeder. Een persoonlijk en lastig onderwerp wat bij dit team in uitstekende handen is.

Lobke de Boer (regie) van ‘Bloedvrees’ kreeg een bijzondere vermelding vanwege haar sprankelende presentatie.

Dit waren alle deelnemende teams:

Waarom bleef je niet voor mij? 
Regie: Milou Gevers
Productie: Annerose van Strijen, Quita Ruijgrok

Kyara 
Regie: Rachel van Bruggen
Scenario: Lasse Feijen
Productie: Jelle Beuger, Pien Maat, Kim Verdegem

Strangehearts
Regie: Gregory Samson
Scenario: Fee de Koeijer
Productie: Jelle Beuger, Rumi Kaul

Deepfake 
Regie: Roshan Nejal
Productie: Titus Kokosky Deforchaux, Kim Verdegem

Bloedvrees
Regie: Lobke de Boer
Scenario: Tom Bronsema
Productie: Marrit Greidanus, Kim Verdegem, Pien Maat

Namens de NBF, ApN, DAFF, Het Ketelhuis en onze vaste sponsor AON veel dank aan de studenten, de Filmacademie, het Nederlands Film Festival en alle aanwezigen. We wensen de filmacademiestudenten het komende jaar veel succes met het realiseren van hun afstudeerfilms.