Shula Rijxman over de stand van zaken na het mediadebat

De bemoeienis van de politiek met de Nederlandse Publieke Omroep neemt toe. NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman maakt zich daar zorgen over, zo schrijft zij in haar column bij Broadcast Magazine.

Een fragment: “ik wijs u op enkele enorme tegenstrijdigheden in die visie. Want hoe kun je nu zeggen dat de publieke omroep moet blijven vernieuwen en een kweekvijver moet zijn voor talent en dan voorstellen om NPO 3 te schrappen? Hoe kun je nu zeggen dat reclameluwte in combinatie met elk jaar flink bezuinigen financiële zekerheid oplevert? Hoe kun je nu zeggen dat de publieke omroep een belangrijke publieke rol in de samenleving moet vervullen, maar tegelijk ons niet het vertrouwen geven om die rol met rust, meer budget en financiële zekerheid te vervullen?”

Lees verder bij Broadcast Magazine: ‘Shula Rijxman over de stand van zaken na het mediabedat’