Plons! Nieuw festival voor korte docu in Leeuwarden

Duik in docu tijdens de 1e editie van PLONS! International Short Documentary Film Festival Leeuwarden op 4, 5 en 6 oktober aan boord van Scheepsatelier Eestroom. 

Frans en Froukje zijn de initiatiefnemers van deze 1e editie van PLONS! aan boord van Scheepsatelier Eestroom, die speciaal voor het festival afmeert aan de Willemskade in Leeuwarden. Met beider wortels in Friesland, hopen zij met dit filmfestival een zweem van de mooiste, ontroerendste, verbazingwekkendste of meest grensverleggende documentaire films naar het hoge noorden te halen. Films van en over plekken, mensen en verhalen wereldwijd. Ieder filmblok van anderhalf uur lang, plus als je mazzel hebt een vraaggesprek met een van de filmmakers, vormt een kakelbonte combinatie van vijf films met uiteenlopende onderwerpen, genres of vertelvormen. Soms heftig, soms grappig, soms vluchtig, soms verstild, soms poëtisch en soms uiterst persoonlijk. Speciale aandacht is er voor het thema water. Terwijl het water van de Dokkumer Ee tegen het staal klotst tijdens het kijken, stroomt zij in elke hoedanigheid door het programma. Soms als vriend, soms als vijand. Zo is er voor ieder wat wils en hopen zij u als bezoeker een duik te laten nemen in de overweldigende diversiteit van de creatieve documentaire film.

Ga voor het programma en meer informatie naar: Plonsfilmfestival.nl