Dit zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2019

De drie genomineerden voor de 54e Gouden Televizier-Ring zijn bekend.

Dit zijn -op alfabetische volgorde- de programma’s die dit jaar kans maken op de mooiste prijs ter wereld: de Gouden Televizier-Ring. 

• Beste Zangers (Avrotros)
• Chateau Meiland (SBS 6)
• Expeditie Robinson (RTL 5)

Beste zangers 
Het is de tweede nominatie voor Beste zangers. In 2017 delfden Jan Smit en co net aan het onderspit tegen Zondag met Lubach, maar dat het muziekprogramma dit jaar weer meestrijdt met de beste, zegt voldoende. Ieder jaar trekt Beste zangers massa’s tv-kijkers en brengt het programma nieuwe sterren voort, zoals bijvoorbeeld Davina Michelle vorig jaar. 

Chateau Meiland
Meest opvallende titel in dit rijtje is natuurlijk die van Chateau Meiland, dat met kasteelheer Martien Meiland een heerlijk flamboyante frontman in huis heeft die in brede kring wordt omarmd. Martien en dochter Maxime verrijkten de Nederlandse taal zelfs met de uitdrukking ‘Wij gaan wijnen, wijnen, wijnen!’ 

Expeditie Robinson
Dit is de 5de nominatie van Expeditie Robinson! De 5de! Een prestatie van jewelste. En wederom het bewijs dat goede formats altijd overeind blijven. Voor Dennis Weening wordt dit wel de laatste kans op een Gouden Televizier-Ring voor Expeditie Robinson, hij is in het nieuwe seizoen de presentator niet meer. Dat wordt dus een extra spannend Gala naast collega Nicolette Kluijver. 

Gouden Televizier-Ring Gala
De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring en de Televizier-Sterren is op woensdag 9 oktober om 21.00 uur te zien tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live in Amsterdam. Dan weten we wie de grote winnaar wordt van die prachtige 54e Gouden Televizier-Ring.

Presentatie
Rik van de Westelaken en Dionne Stax presenteren dit jaar het Gouden Televizier-Ring Gala. Het is voor Dionne de eerste grote live tv-klus die ze voor haar nieuwe werkgever Avrotros doet.

Rik maakte vorig jaar zijn debuut als Ring-presentator naast Jan Smit. Hij moest dit jaar verstek laten gaan omdat hij zelf met zijn programma Beste zangers in de race is voor de Gouden Televizier-Ring. Dit gebeurde al eens eerder in 2017 toen het muziekprogramma ook bij de laatste drie eindigde.

Bron: Televizier