Picl biedt Gouden Kalf-nominaties en Forum-films on demand aan

Bekijk de films bij 21 filmtheaters door het hele land

  • Gouden Kalf-nominaties: vanaf nu
  • Forum van de Regisseurs-films: vanaf 3 oktober

In samenwerking met het Nederlands Film Festival bieden 21 filmtheaters door het land de films die genomineerd zijn voor een Gouden Kalf on demand aan via Picl. Vanaf vandaag zijn de genomineerde films in de categorieën: Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Acteur en Beste Actrice en Beste Documentaire ook online te zien. Op vrijdag 4 oktober worden de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala.

Daarnaast zijn vanaf 3 oktober de films uit het programma Forum van de Regisseurs ook via Picl te zien. Met het Forum van de Regisseurs biedt het Nederlands Film Festival een platform aan filmmakers die op geheel eigen wijze een stempel drukken op hun producties. De winnaar van deze competitie wordt ook op donderdag 3 oktober bekendgemaakt.

Het Nederlands Film Festival vindt van 27 september tot en met 5 oktober plaats in Utrecht. De films zijn tot 1 december te zien via Picl.

Over Picl
Arthouse-liefhebbers Anke van Diejen en Noortje van de Sande liepen om de haverklap films mis uit het filmtheater. Om dit te voorkomen én om de liefde voor film te verspreiden, richtten zij in 2017 Picl op. Samen met Nederlandse filmtheaters en onafhankelijke distributeurs. Door deze unieke samenwerking, krijgen filmtheaters een deel van de opbrengst van elke bekeken Picl-film. En zo hoef jij nooit meer een film te missen. Iedereen blij.

Bron: Herrie