NRC: ‘NPO-bestuur ligt dwars bij belangrijke samenwerking met Netflix’

Een miljoenenovereenkomst tussen de door bezuinigingen getroffen NPO en Netflix over het samen maken van kwalitatief goede series ligt al een jaar op de bureaus. Reden: het NPO-bestuur houdt vast aan eigen regels over uitzendrechten.

Uit het artikel: “De overeenkomst met Netflix blijft al een jaar lang op de bureaus liggen door onenigheid over de zogenaamde ‘windows’: wie de series wanneer mag uitzenden. De NPO houdt vast aan de eigen regel dat de series eerst een jaar lang exclusief bij de publieke omroep te zien moeten zijn. Netflix wil echter na een half jaar de series op zijn platform zetten, en dat hoeft niet exclusief; de NPO kan de series ook blijven tonen. Diverse betrokkenen, die niet met hun naam in de krant willen, stellen dat het voorstel van Netflix redelijk is – negentig procent van het publiek zou een serie in het eerste half jaar bekijken.”

Lees verder bij NRC: ‘NPO-bestuur ligt dwars bij belangrijke samenwerking met Netflix’