Documentaire De Wijde Wereld van Sherman de Jesus in première op NFF

De documentaire De Wijde Wereld van Sherman de Jesus gaat op zondag 29 september 2019  in wereldpremière op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De Wijde Wereld
Teade Walma, meester van een school voor vluchtelingenkinderen, maakt van ieder van “zijn” kinderen een portret om ze later misschien nog een keer op te kunnen zoeken. Vijftien jaar later is het zo ver. Op een vreugdevolle reünie ontmoeten ze elkaar en hun leraar weer. Onder hen bevinden zich ondernemers, studerenden, wetenschappers, artiesten en professionals.

Filmmaker Sherman De Jesus smeedt in zijn nieuwe film De Wijde Wereld de lotgevallen van drie van hen, Mina Souliman, Hamza Mutabazi en Melika Esmaily samen tot een ander verhaal over de werkelijkheid na de vlucht. Op welk moment komt er een eind aan het vluchtverhaal?

De Wijde Wereld biedt in een tijd waarin de roep om grenzen te sluiten steeds luider wordt, een even krachtig als ingetogen tegengeluid: hoop begint met het bieden van een helpende hand aan mensen die hun plek op de wereld zijn kwijtgeraakt.

Zondag 29 september 2019 – Wereldpremière (in aanwezigheid van de regisseur)
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Aanvang film: 14:15 uur | Lengte: 55 minuten

Overige vertoningen
Maandag 30 september 2019, 16:30 uur – Louis Hartlooper Complex 5, Utrecht
Vrijdag 4 oktober 2019, 19:30 uur – Kinepolis Jaarbeurs 3, Utrecht

De wijde wereld is een coproductie met KRO-NCRV en is gerealiseerd met steun van CoBO, VSB Fonds, Vluchtelingenwerk Draagvlakactiviteitenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds en de Gravin van Bylandt Stichting.

Scenario & regie Sherman De Jesus, producenten Cécile van Eijk, Sherman De Jesus, camera Deen van der Zaken NSC, geluidsopname Wouter Veldhuis, Bouwe Mulder, montage Caitlin Hulscher, muziek Alex Simu, sound design & mixage Mark Glynne, Tom Bijnen

Bron: Memphis Film