Deze week in Eye

Andrei Tarkovsky – The Exhibition dagelijks van 10.00 – 19.00 in Eye.
Een kathedraal van Andrej Tarkovski…geeft alle ruimte voor mystieke ervaringen. (***** NRC Handelsblad), …Je zou bijna wensen dat de tentoonstelling en de films permanent te bezoeken waren. Betere overpeinzingen over onze wezenlijkste vragen zul je in cinema namelijk niet snel aantreffen. (VPRO/Cinema.nl) 

Transnatural – In the Age of Post-Drought
Eye on Art presenteert een avond met Transnatural, een organisatie die zich inzet voor kunstenaars en designers die werken met nieuwe technologieën, natuurlijke processen en wetenschap. Met films en performances.
Lees meer

Boekpresentatie: Louis van Gasteren
Hoogleraar Mediastudies Patricia Pisters spreekt met biograaf Jan Willem Regenhardt (Louis van Gasteren: seismograaf van onze tijd) over leven en werk van Van Gasteren. Met korte films uit de Eye-collectie.
Lees meer

Today at Apple bij Eye Filmmuseum
De komende tien zaterdagen bieden Today at Apple en Eye gratis creatieve sessies aan rond thema’s geïnspireerd door de technieken van Tarkovski: cinematografische shots, licht en schaduw fotografie en een filmtrailer maken.
Lees meer

De Keuze van Koolhoven: Neo Noir Night 
Donderdag buigt Martin Koolhoven zich over het fenomeen ‘neo-noir’ aan de hand van de zelden vertoonde thriller Red Rock West (US 1993) van John Dahl. Met Nicolas Cage, Lara Flynn Boyle en Dennis Hopper.
Lees meer

Merel en Martin: boekpresentatie en film
Eye vertoont de film Haring in het IJ (2009, 38′) van Merel Westrik en Martin Melchers (Amsterdam Wildlife, 2015) bij de presentatie van hun nieuwe boek ‘In de bosjes’. Voor € 35,- koop je een kaartje voor het boek én de film met Q&A.
Lees meer

Buddhist Film Festival Europe 2019
Van vrijdagavond t/m zondag zijn veertien films van het Buddhist Film Festival Europe (BFFE) 2019 te zien in Eye. De missie van het BFFE is mensen kennis te laten maken met de kernwaarden van het boeddhisme.
Lees meer

Premièreweek De Patrick vanTim Mielants
Première van de Vlaamse tragikomedie over een naturistencamping met Kevin Janssens, Pierre Bokma, Ariane Van Vliet en Hannah Hoekstra. …een erg geestige film…Pierre Bokma in topvorm…uniek… (**** NRC).
Lees meer

Premièreweek The Swallows of Kabul
Van Yasmina Khadra’s internationale bestseller Les hirondelles maakten de Franse filmmakers Zabou Breitman en Eléa Gobbe-Mevellec een 2D-animatievertelling in prachtig gestileerde aquareltechniek. Ook te zien op Picl.
Lees meer