Deze week by EYE

In het nieuwe programma Tales of the Future is de Tarkovski-klassieker Solaris te zien met een inleiding. Met Tales of the Future laat Eye de invloed van de synthesizer op filmmuziek en sounddesign horen. Daarnaast is de tentoonstelling Andrei Tarkovsky – The Exhibition dagelijks te bezoeken.

De voorverkoop van het Buddhist Film Festival Europe (BFFE) 2019 in Eye is gestart.

Specials in Tarkovski-filmprogramma
In Eye on Sound: Earth van Alexander Dovzhenko (SU 1930) met een nieuwe live uitgevoerde score van Martin de Ruiter en Thijs Havens. In Restored and Unseen: The Color of Pomegranates met inleiding door Leo van Hee.
Lees meer

Verdieping Tarkovski-filmprogramma
Tarkovsky & Tarkovsky: filmwetenschapper en IFFR-programmeur Edwin Carels praat over het oeuvre van Andrej Tarkovski. In het Tarkovski-filmprogramma is ook The Return (RU 2003) van Andrej Zvjagintsev te zien.
Lees meer

24 Hour Party People & The Mighty Breaks
Eyeshadow presenteert een klassieker met de bandjes van nu: deze keer een optreden van de garageband The Mighty Breaks bij 24 Hour Party People van Michael Winterbottom. Gratis kaartje voor Subbacultcha leden.
Lees meer

Tales of the Future: Under the Skin
Alien Scarlett Johansson laat op haar zoektocht naar het wezen van de mens een spoor van dode mannen achter. De score van de jonge Britse componiste Mica Levi is al even verontrustend en ontregelend als de film zelf.
Lees meer

Der Golem: wie er in die Welt kam
Eye in het Muziekgebouw: pianiste Olga Pashchenko begeleidt deze magistrale verfilming van een oud Joods volksverhaal met composities van onder anderen Liszt, Borodin, Grieg, Mendelssohn en Skrjabin.
Lees meer

Première Dolor y gloria (Pedro Almodóvar)
Nieuwe film van Pedro Almodóvar met Penélope Cruz en Antonio Banderas die in Cannes de prijs voor beste acteur won. Ook te zien: Almodóvars film Matador, de eerste Almodóvar-film waarin Antonio Banderas meespeelde.
Lees meer

Voorpremières familiefilm Kapsalon Romy
Voorpremières van de nieuwe familiefilm (AL) van Mischa Kamp (Jongens) met Beppie Melissen, Noortje Herlaar en Bianca Krijgsman. Van de makers van Minoes en Het paard van Sinterklaas. Met Earcatch audiodescriptie.
Lees meer