Deze week bij EYE

Zaterdag opent de tentoonstelling Andrei Tarkovsky – The Exhibition. Tot en met 6 december dagelijks geopend van 10.00 – 19.00. De eerste gratis instaprondleiding voor bezoekers van de tentoonstelling is zondag 15 september om 14.00.

Vanaf komend weekend is er ook een uitgebreid filmprogramma te zien. Meer weten over zijn films? 16 oktober start de zesdelige lezingenserie van slavist en Ruslanddeskundige Otto Boele (Universiteit Leiden).

Eye am Sonntag: New Cool Collective
New Cool Collective komt zondag naar de Arena van Eye om live een nieuwe, zelfgeschreven score te spelen bij de gerestaureerde stille filmklassieker Menschen am Sonntag. Gratis kaarten via de website, reserveren is noodzakelijk.
Lees meer

TittyMag en Yorick van Wageningen
In het programma Heat & Vice: The Films of Michael Mann buigt feministisch kunstcollectief TittyMag zich over het oeuvre van Mann. Acteur Yorick van Wageningen is te gast voor een Q&A o.l.v. Martin Koolhoven na de film Blackhat.
Lees meer

Filmprogramma Andrej Tarkovski
Vanaf de opening van de tentoonstelling vertoont Eye ook de digitale restauraties van zijn films: Andrej Roebljov, De jeugd van Ivan, Het offer, Solaris, Stalker en De spiegel. De films zijn ook in landelijke bioscopen te zien.
Lees meer

Premièreweek Rojo van Benjamin Naishtat
Argentinië, 1975, diep in de provincie, net voor de militaire staatsgreep van Jorge Videla. Rojo is een donkerkomische midaadthriller en röntgenopname van waanzin en moreel verval in een. De score is van Vincent van Warmerdam.
Lees meer

Manta Ray van Phutiphong Aroonpheng
Het speelfilmdebuut van de Thaise filmmaker is een portret met magisch-realistische ondertoon van de vriendschap tussen een visser en een vluchteling. Winnaar Venice Horizons Award (filmfestival Venetië). Ook te zien op Picl.
Lees meer

Merel en Martin: boekpresentatie en film
Eye vertoont de film Haring in het IJ (2009, 38′) van Merel Westrik en Martin Melchers (Amsterdam Wildlife, 2015) bij de presentatie van hun nieuwe boek ‘In de bosjes’. Voor € 35,- koop je een kaartje voor het boek én de film met Q&A.
Lees meer

Cinemini: Ik & jij
Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er Cinemini, voor kinderen van 2 tot 6 jaar, met film en aansluitend spel in een lichtlandschap. Zondagochtend met drie korte filmpjes: Wie ben ik en waar ben jij?
Lees meer

Rondleiding cabine: vrienden zien meer
Wil je weten hoe een film geprojecteerd wordt op het witte doek? Vrienden zien meer. Word nu member van de Eye society en onze operateurs geven je een kijkje achter de schermen met een exclusieve rondleiding door de cabine!
Lees meer