Actie tegen bezuinigingen Publieke Omroep

Met 15.000 handtekeningen op zak zijn medewerkers van de Nederlandse publieke omroepen dinsdag naar Den Haag gegaan. Ze boden daar politici de petitie Publieke Omroep, juist nu! aan. Met de petitie hopen ze de bezuinigingen op de publieke omroep te stoppen.

Meer dan honderd programmamakers van de Publieke Omroep kwamen naar Den Haag om actie te voeren tegen de bezuinigingen bij de Publieke Omroep en voor meer waardering. ‘De Publieke Omroep is geen nice to have maar een must have. En daar moet voor betaald worden.’

De actie in Den Haag is opgezet door de NVJ, de FNV en het CNV, en wordt gesteund door de omroepen (VPRO, NTR, KRO-NCRV, NPO, AVROTROS, BNNVARA, EO, Max en NOS). Woensdag wordt de visiebrief van minister Slob over de toekomst van de publieke omroepen behandeld in de Tweede Kamer.

Lees verder: