Raad voor Cultuur wil één streamingplatform voor alle Nederlandse media

Het kabinet moet zorgen dat alle Nederlandse media binnen een jaar meedoen aan één nationaal streamingplatform. Dat is nodig om de strijd met internationale concurrenten als Netflix en Disney Plus aan te kunnen, vindt de Raad voor Cultuur.

De maatregelen waarmee minister Slob (media) deze samenwerking wil stimuleren, zijn te vrijblijvend, staat in het rapport van het belangrijkste adviesorgaan van de regering op dit gebied: ‘De urgentie voor het maken van wezenlijke keuzes groeit.’

Het lijkt er steeds meer op dat het traditionele tv-aanbod op termijn plaatsmaakt voor losse abonnementen op streamingdiensten, waar kijkers zelf bepalen wat zij zien en wanneer ze dat doen. Experts verwachten dat consumenten maximaal drie van zulke abonnementen zullen nemen, waarvan één met nationale programma’s.

Lees verder in De Volkskrant: ‘Raad voor Cultuur wil één streamingplatform voor alle Nederlandse media’ (door Menno van Dongen, 5 september 2019)