Ido Abram wordt directeur SEE NL

Per 25 september wordt Ido Abram directeur van SEE NL, voorheen Eye International, het overkoepelend orgaan voor de internationale promotie van de Nederlandse film en filmcultuur. De bestaande samenwerkingsverbanden tussen Eye Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Commission, op het gebied van de promotie van de Nederlandse film in het buitenland, zullen onder de gemeenschappelijke naam SEE NL verder worden geïntensiveerd.

Abram volgt Marten Rabarts op. In de afgelopen viereneenhalf jaar heeft Rabarts, als hoofd van Eye International, met zijn team de internationale promotie van Nederlandse films en filmcultuur met energie en enthousiasme verzorgd. Daarnaast was hij het laatste jaar bestuurslid van EFP- European Film Promotion. Rabarts verlaat Nederland na meer dan 20 jaar om terug te keren naar Nieuw-Zeeland waar hij directeur wordt van het Nieuw-Zeelandse International Film Festival, het belangrijkste filmfestival en grootste culturele evenement in dat land.

Team SEE NL zal verder worden versterkt door specialismen toe te wijzen aan de bestaande teamleden: Nathalie Mierop (arthouse & cross over films en VR), Lisa Linde Nieveld (documentaires & korte films), Erik Mund (kinder- en jeugdfilms), André Naus (publieksfilms), Edith van der Heijde (experimentele films) en Marleen Labijt (heritage films). In de nabije toekomst zal personele versterking gezocht worden voor korte- en animatiefilms.

Marten Rabarts:
“Ik had niet kunnen hopen op een betere opvolger om Eye International de toekomst in te leiden onder de vlag van SEE NL. Ik weet dat Ido een buitengewoon warm welkom zal krijgen bij zijn terugkeer naar de internationale filmarena waar hij in zijn vroegere functies als hoofd van IFFR’s CineMart en het Binger FilmLab een bekende speler is in de wereldwijde onafhankelijke filmgemeenschap.”

Ido Abram:
“We zullen Martens passie en energie voor de Nederlandse cinema missen. Maar ik kijk er enorm naar uit om met Team SEE NL en in samenwerking met het Filmfonds, de Film Commission, de festivals, de Nederlandse filmmakers, EFP, internationale sales agenten en festivalprogrammeurs, bij te dragen aan de internationale positionering van de Nederlandse film en filmindustrie”.

Bron: Eye Filmmuseum