Dien je korte film in voor Euro Connection 2020

Euro Connection is de internationale coproductiemarkt tijdens het Clermont-Ferrand International Short Film Festival in Frankrijk en heeft als doel de coproductie van korte films binnen Europa te bevorderen. Euro Connection zorgt voor de samenkomst van ongeveer 160 kortfilm professionals van over heel Europa.

Nederlandse en Vlaamse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires (tot 40 minuten) die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner komen in aanmerking om hun project voor Euro Connection in te dienen via Go Short. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen en Internationaal Kortfilmfestival Leuven zijn gezamenlijk gatekeeper voor Euro Connection. Zij doen de voorselectie en dragen uit alle ingezonden projecten een kandidaat voor aan de internationale jury. Deze jury maakt de definitieve selectie van 14 projecten.

De geselecteerde producenten worden uitgenodigd om in Clermont-Ferrand hun project te pitchen en deel te nemen aan verschillende netwerkactiviteiten. Euro Connection 2020 vindt plaats van maandag 3 februari tot woensdag 5 februari 2020. Producenten die wel voorgedragen zijn, maar niet tot de geselecteerde projecten behoren kunnen niet deelnemen aan de pitch, maar hebben wel de kans om als Producer in Focus uitgenodigd te worden en deel te nemen aan de vele netwerkmogelijkheden die Euro Connection te bieden heeft.

De belangrijkst voorwaarden voor deelname zijn de toewijzing van de basisfinanciering vanuit Nederland of België, geschiktheid voor en bereidheid tot internationale coproductie en een opnamestart die niet eerder dan juni 2020 gepland is.

Producenten van in aanmerking komende projecten kunnen vanaf zaterdag 1 september hun projecten indienen. Inzendingen dienen voorzien te zijn van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier, inclusief de gevraagde bijlagen. Meer informatie over Euro Connection en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van Go Short. Inzenden kan tot zondag 20 oktober