OPEN CALL DAFF BRAIN ROOM

VERS en DAFF organiseren een nieuwe editie van De Brain Room. 

De Brain Room is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaringen van DAFF-leden kan laten inspireren. De sessie staat onder leiding van een moderator.

Twee of drie projecten worden gepresenteerd met een duidelijke vraagstelling. DAFF-leden uit verschillende disciplines lezen de pitches, beschrijvingen of zelfs scripts van tevoren en denken vervolgens mee over oplossingen. Het maakt niet uit in welke fase het project is. Deelnemers verklaren zich a priori verplicht tot geheimhouding en doen automatisch afstand van de geopperde ideeën. 

Het is geen pitch en ook geen verkooppraatje, de presentatie hoeft dan ook niet tot in de puntjes verzorgd te zijn. Dit kan een outline, synopsis of treatment zijn, maar kunnen ook rushes of moodboards zijn. Het gaat om de inhoudelijke uitwisseling en het leren van elkaars ervaringen. Er kan geëxperimenteerd worden met acteurs die een scene uitspelen of je kan iets met muziek doen. Het doel is dat de Brain Room de makers een stap verder zal brengen. Belangrijk is hierbij wel dat je een duidelijke vraag hebt aan de mensen die feedback geven. 

Inzenden: kijk bij VERS voor meer informatie over hoe je je aan kunt melden
Deadline: 13 oktober 2019.

De Brain Room vindt plaats in de week van 11 november.  

Wat is de DAFF?
De Dutch Academy For Film heeft als doel het bevorderen van de Nederlandse film als wezenlijk bestanddeel van de Nederlandse en Europese cultuur. De Academy kent uitsluitend individuele leden, die voor of achter de camera hun filmsporen verdiend hebben, en zich met expertise en kennis inzetten in het belang van de sector. 

Bron: Vers