Deze week in EYE

Dat Michael Manns invloed zich niet tot landsgrenzen beperkt mag duidelijk zijn als we naar Cop vs Killer kijken. Marcel Hensema en Jeroen Willems staan tegenover elkaar als inspecteur en crimineel. We vertonen de slim opgebouwde, hard-boiled politiefilm in het kader van Heat & Vice: The Films of Michael Mann. Donderdagavond zijn co-regisseur/scenarist Simon de Waal en verschillende acteurs aanwezig. 

Gratis openluchtvoorstelling Rabat
Met Eye Buurtambassadeurs geeft Eye een stem aan de bewoners van Amsterdam. Aankomend seizoen werken zij mee aan onze familieprogrammering. Zaterdag is de aftrap met een gratis openluchtvoorstelling in het Noorderpark.
Lees verder

Heat & Vice: The Films of Michael Mann
Deze week onder andere: Heat (4K); Colin Farrell en Jamie Foxx in Miami Vice; kaskraker The Last of the Mohicans; Al Pacino en Russell Crowe in The Insider; een demoon die het op nazi’s heeft gemunt The Keep.
Lees verder

Restored & Unseen: Pixote
De elfjarige Pixote belandt na zijn ontsnapping uit een tuchthuis in de wereld van drugs, overvallen en prostitutie. De energie van de niet-professionele acteurs wordt optimaal benut. Inleiding van programmeur Leo van Hee.
Lees verder

Een nieuwe reeks Eye on Art
Nieuw werk van Nederlandse kunstenaars en experimentele filmmakers; de films zijn recentelijk verworven voor onze collectie en worden internationaal gedistribueerd door Eye. In aanwezigheid van regisseurs.
Lees verder

Première Monos
Tienerguerrillastrijders aan de drank en de paddo’s in een briljant Braziliaans oorlogssprookje dat Heart of Darkness combineert met Lord of the Flies. We vertonen de film ook met Engelse ondertiteling.
Lees verder

Première In Fabric
Moderne fabel over een demonische jurk, die zowel hilarisch als buitengewoon verontrustend is. Peter Strickland (Berberian Sound Studio) baseerde zijn nieuwste film op de giallo van de jaren tachtig.
Lees verder

Binnenkort: Andrej Tarkovski
14 september t/m 6 december staan de tentoonstelling en het zaalprogramma in het teken van Andrej Tarkovski. Voor wie nader kennis wil maken met de Russische meester organiseren we de Tarkovski in zes lezingen-reeks.
Lees verder