Nieuwe reeks Teledoc Campus start zondag 10 november op NPO 3

Teledoc Campus is het succesvolle project waarmee CoBO, NPO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds jonge regisseurs en producenten de kans bieden met korte, filmische documentaires ervaring op te doen. De eerste vier reeksen kregen veel aandacht van pers en publiek en positieve kritieken. Een vijfde serie start zondag 10 november op NPO 3 met Torso.

zo 10 nov: TORSO
Axel, een sportman met een ruig verleden, maakt een nieuwe start. Hij wil dat zijn zoons Caine en Montell bij zijn grote bodybuildingwedstrijd zijn. Met een overwinning hoopt hij dat de jongens eindelijk trots op hem kunnen zijn. Hij wil er ook mee bewijzen dat volharding en discipline zelfs de diepste wonden kunnen helen. Maar zal de aanwezigheid van zijn jongens de kloof tussen vader en zoons herstellen?
Regie:  Olivier S. Garcia
Producent: Tangerine Tree
Omroep: EO

zo 17 nov: VADER
Vader onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien. Vader Jacinto neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. Tussendoor belt hij met zijn
vriendin om te kunnen reflecteren op het verleden.
Regie:  Isabel Lamberti
Producent: IJswater Films
Omroep: KRO-NCRV

zo 24 nov: OVERTIJD
Overtijd vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen die allemaal een zwangerschap hebben beëindigd. In deze intieme interviewfilm vertellen zij over de impact van de complexe keuze voor abortus. De twijfels, de schaamte,
het schuldgevoel en hoe deze ervaring een rol speelt in hun leven nu. De film verweeft de interviews met krachtige beelden die de verschillende fasen van hun worsteling symboliseren.
Regie:  Tessa Louise Pope
Producent:  Hazazah Pictures
Pmroep: VPRO

zo 1 dec: ECHO
Door scheidingen, adoptie en tweede huwelijken deelt geen van de vier kinderen in de familie Van Wijk dezelfde biologische ouders. Op zoek naar wat familie tot familie maakt neemt de filmmaker en jongste zoon ons mee in
de complexe geschiedenis van dit samengestelde gezin. ECHO laat zien hoe een familiegeschiedenis doorklinkt in de personen die we vandaag de dag geworden zijn.
Regie: Huibert van Wijk
Producent: July Film
Omroep: NTR

zo 8 dec: ALLEEN OP DE WERELD
Kjeld woont omringd door de natuur in zijn kleine huisje en wordt binnenkort vader. Hij zoekt voldoening in de simpelheid van het leven in de natuur. Anna is een jonge artiest en zoekt naar antwoorden in haar poëzie en muziek. Alleen op de Wereld is een filosofisch documentaire-essay waarin het zoeken naar de kern van het leven centraal staat. Hoe moeten wij leven als er nergens antwoorden te vinden zijn?
Regie: Iris Grob
Producent: Hazazah Pictures
Omroep: EO

zo 15 dec: DOOR WILSKRACHT STERK
Door Wilskracht Sterk (DWS) neemt in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een bijzondere plek in. Het kleine amusementsorkest – geleid door voorzitter Rien en zijn zoon Rico, de dirigent – is een toevluchtsoord voor buitenbeentjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt hun veilige leventje onder druk te staan. Al lijkt de strijd gestreden, samen voeren de leden, zij aan zij, een laatste offensief.
Regie:  Nina van Oort
Producent: Tangerine Tree
Omroep: NTR

zo 12 jan: HUIDHONGER
De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd, een simpele aanraking kan al een waaier aan emoties oproepen. Huidhonger is een ode aan deze aanraking; in een mozaïekvertelling maken we kennis met mensen die een vorm van huidhonger hebben, of hebben ervaren. De kracht van een aanraking wordt verbeeld middels massagebeelden die als een rode draad door de film zijn verweven.
Regie: Lieza Röben
Producent: BIND
Omroep: NTR

Website: Teledoc Campus

Bron: The Publicity Company