Petitie: Een Eerlijke Zelfstandigenaftrek

Filmmakers zijn meestal zzp’ers, met wisselende, vaak lage inkomsten. De zelfstandigenaftrek is voor de continuïteit van hun onderneming belangrijk en moet dus niet verlaagd worden.

Het kabinet wil de zelfstandigenaftrek verlagen. Met maar liefst ruim € 2.000. Met deze besparing wil het de koopkracht van iedereen versterken. Niet van jou dus! Dat is niet eerlijk.

Wij willen een zelfstandigenaftrek die wel eerlijk is. Een zelfstandigenaftrek die hoger is als je jouw ondernemersrisico’s netjes hebt geregeld. Tenslotte kost het geld om een buffer op te bouwen voor mindere tijden en te investeren in je bedrijf. De zelfstandigenaftrek heeft ook dit doel.  

Wij 
Hardwerkende zelfstandigen, zzp’ers en freelancers  

Constateren 
Dat het kabinet zelfstandigen, zzp’ers en freelancers als tweederangs burgers behandelt door de koopkracht van iedereen te versterken over de ruggen van zelfstandigen. Dat het kabinet de professionele zelfstandigen, zzp’ers en freelancers benadeelt door fors te snijden in de zelfstandigenaftrek.  

En verzoeken 
De zelfstandigenaftrek op het huidige niveau te handhaven voor de zelfredzame zelfstandigen, zzp’ers en freelancers.

Teken de petitie:
https://www.petities.com/een_eerlijke_zelfstandigenaftrek

⚠️ Let op: als je de petitie hebt ondertekend ontvang je een email om jouw stem te bevestigen. Deze komt waarschijnlijk in je spam terecht. Als je je stem niet bevestigd, telt hij niet mee, dus check ajb je mailbox.