Speelfilmproject van Ricky Rijneke geselecteerd voor Filmfestival Venetië productiemarkt

De Nederlandse filmmaakster en scenario schrijfster Ricky Rijneke is met haar nieuwe speelfilmproject The Hunter’s Son geselecteerd voor de Venice Gap-Financing Market van het Filmfestival van Venetië, dat dit jaar plaatsvindt van 28 augustus t/m 7 september.

The Hunter’s Son is het enige Nederlandse fictieproject dat is geselecteerd voor deze prestigieuze cofinancieringsmarkt,
samen met 22 andere lange speelfilm projecten uit de gehele wereld. Op de markt worden alleen projecten gepresenteerd die 70% van hun financiering rond hebben en die binnenkort gefilmd zullen worden.

The Hunter’s Son is een internationale coproductie, die door meerdere filmfondsen uit verschillende landen
wordt ondersteund. Naast het Nederlands Filmfonds participeert het IJslandse Film Centrum, het Poolse Film
Instituut, en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Recent heeft Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa besloten The Hunter’s Son als eerste Nederlandse speelfilm in 2019 financieel te ondersteunen.

Ricky Rijneke werd met The Hunter’s Son, haar tweede speelfilmproject eerder uitgenodigd voor drie internationale Talent Labs waaronder het artistieke ontwikkelingsprogramma van het Toronto Film Festival (TIFF). Zij maakte internationaal naam met haar eerste korte film Wing, the fish that talked back (Locarno Competitie) en haar prijswinnende speelfilmdebuut Silent Ones, waarvoor zij een keur aan bekroonde Europese talenten bij elkaar bracht. Deze bejubelde film, die in Tiger Competitie van het IFFR in première ging, werd in totaal vijftien maal genomineerd en won elf internationale prijzen o.a. in New York, Toronto, Berlijn en Los Angeles.

De film geproduceerd door Rotterdam Films zal in Nederland worden uitgebracht door De Filmfreak.

Bron: Rotterdam Films / De Freamfreak