Marnix Kaart en Marc Pos gaan Eurovisie Songfestival regisseren

Marnix Kaart en Marc Pos nemen volgend jaar de regie van het Eurovisie Songfestival in Nederland voor hun rekening. De twee regisseurs zijn bekende Nederlandse vakmannen met veel ervaring op het gebied van grote tv-shows en live-evenementen, laat de NPO vandaag weten.

Marnix Kaart brengt de inzendingen van de verschillende landen in beeld. Marc Pos richt zich op de structuur van de shows, het design en het ontwerp van de set en de verschillende showblokken die tussen de deelnemende artiesten te zien zijn.

Marnix Kaart (52) regisseerde talloze entertainmentprogramma’s en live-producties: van Zomergasten, Jinek en RTL Boulevard tot Holland’s Got Talent, De Musical Awards, De Uitmarkt, Vrienden van Amstel live, Toppers in Concert, Groots met een zachte G van Guus Meeuwis en de jubileumregistratie van Armin van Buuren in de Amsterdam Arena. ,,En dan nu het Eurovisie Songfestival. Voor mij een droom en een eer om dit te mogen en kunnen doen”, reageert Kaart.

Marc Pos (50) maakte naam met de regie van de eerste serie Idols (2003). Maar hij was ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de nationale inzamelacties, de Gouden Televizierring, Het Kerstmuziek Gala en Het Prinsengrachtconcert. Daarnaast stond hij aan de wieg van programma’s als DWDD, Nieuwsuur en De Lama’s. ,,Het Eurovisie Songfestival is een van de grootste en complexe regie-opdrachten die er bestaat, waar ik mijn tanden in ga zetten. We zullen de wereld laten zien wat wij als Nederland waard zijn”, zegt Pos.

Beide regisseurs worden samen verantwoordelijk voor de drie live shows, negen generale repetities en het cameraplan voor de ruim veertig deelnemende acts die pas een paar weken van tevoren bekend zijn. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste tv-shows ter wereld.

Deze week wordt bekend in welke stad het festijn zal neerstrijken: Rotterdam of Maastricht.

Bron: NOS / AD