Deze week bij EYE

Thriller, neonoir, suspense of hardboiled politiedrama: regisseur Michael Mann is meester over vele genres. Stap in zijn wereld tijdens Heat & Vice: The Films of Michael Mann (30 augustus t/m 18 september). Over mannen met een missie in de betonnen stadsjungle, geharde detectives en coole agenten in glitzy Miami… Vrijdag is de feestelijke aftrap.

En: tot november aandacht voor de relatie tussen beeld en geluid – specifiek: de invloed van de synthesizer op filmmuziek en sounddesign – in het nieuwe programma Tales of the Future. Deze week de eerste voorstellingen, met inleidingen door Eye-programmeurs Martin de Ruiter en Thijs Havens.

Laatste week: tentoonstelling Kentridge
William Kentridge – Ten Drawings for Projection is nog tot en met zondag geopend. Zondag is er een gratis instaprondleiding voor bezoekers, van 14.00 tot 15.00. Deelname is op vertoon van een tentoonstellingsticket.
Lees meer

Heat & Vice: The Films of Michael Mann
Deze week: de openingsavond met producent Pieter Jan Brugge (Heat, The Insider). Al Pacino en Robert De Niro staan tegenover elkaar in Heat (4K, Cinema 1), plus: gevangenisdrama The Jericho Mile en meer.
Lees meer

Eyeshadow: Miami Vice + Palmbomen II
In een snelle speedboat de drugsbazen achterna, begeleid door de synthesizerklanken van Jan Hammer: ziedaar het recept van Miami Vice. Zaterdagavond vertonen we de pilot, aansluitend een optreden van Palmbomen II.
Lees meer

Filmprogramma Tales of the Future
Deze week: inleidingen bij Forbidden Planet, de allereerste film met een volledig elektronische score, en John Carpenters Escape From New York. Carpenter schreef zelf de score voor zijn naargeestig toekomstvisioen.
Lees verder

Première A Rainy Day in New York
Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarist is een romantische komedie rond een jong stel dat zich verheugt op een speciaal weekend in New York. Met o.a. Timothée Chalamet (Call Me by Your Name).
Lees meer

Première Jinpa
Adembenemend cinematografisch hoogstandje over de toevallige ontmoeting tussen een Tibetaanse koerier en een man die de dood van zijn vader wil wreken. Ook met Engelse ondertiteling.
Lees meer

Binnenkort: Eye am Sonntag
New Cool Collective komt 15 september naar Eye om live een nieuwe, zelfgeschreven score te spelen bij de gerestaureerde stillefilmklassieker Menschen am Sonntag. Tickets zijn gratis, reserveer online.
Lees meer