SBS6 klaar voor nieuwe tv-seizoen

Na jarenlang magere kijkcijfers moet het nu gaan gebeuren. SBS6 ‘holde als een hond achter de eigen staart aan’, maar nieuwe bazen Paul Römer en Marco Louwerens denken te weten hoe de zender zich kan onderscheiden. ‘Wij willen midden in het Nederland van nu staan.’

Het AD interviewt de twee SBS-bazen over de plannen voor het nieuwe seizoen, nieuwe programma’s, oude formats die opnieuw op de buis komen en verdwijnende shows.

Louwerens: ,,De afgelopen jaren holden we bij SBS6 te veel als een hond achter zijn eigen staart aan. We riepen te vaak: er zit een gat in het programmaschema, vullen maar. We gaan langer en dieper met producenten in gesprek om te kijken of de ideeën passen bij wat we kijkers willen laten beleven. Neem 6 Inside (de geflopte entertainmentrubriek met Albert Verlinde en Jan Versteegh, red.). Dat was best een aardig idee, maar het ging te snel de buis op. Wij hebben er te makkelijk over gedacht. Ik hoor producenten weleens roepen: ja, maar aflevering 3 is wél leuk. Sorry, maar die luxe hebben we niet meer. Wat ook beter kan: voor een programma de buis op ging, deden wij iets te veel aan borstklopperij. Het mag allemaal wat bescheidener.’’

Lees verder bij het AD: ‘SBS-bazen: het mag wat bescheidener’