NPO overweegt uit NLZIET te stappen

Uit een bij Nederlands Media Netwerk uitgelekt document over het toekomstscenario van NPO Start en NPO Start Plus dat begin juli 2019 is opgesteld blijkt onder meer dat NPO overweeg om uit NLZIET te stappen. De gezamenlijke dienst NLZIET van NPO, RTL Nederland en Talpa Network wordt omschreven als een dienst die geen grote toekomst heeft voor het Nederlandse medialandschap en waarvan de NPO zou moeten overwegen om mee te stoppen.  

Verder blijkt uit het toekomstscenario dat NPO de positie van NPO Start Plus onaantastbaar wil maken. Omdat voor NPO Start alleen toestemming bestaat als terugkijkdienst, willen de opstellers van het document NPO Start onderbrengen onder de algehele NPO-portal waarmee de wet kan worden omzeild. 

Het document is gemaakt door Frans Klein (directeur Video NPO), Mezen Dannawi(manager NPO Start/NPO Start Plus), Nico Rijkhoff (directeur publiek & marketing NPO), Giny Mutsaers (manager policy & finance NPO), Edwin Valent (oud-NPO medewerker en thans consultant) en Marcel Peek (ook oud-NPO-medewerker en nu consultant).

Lees verder bij:

Update 27 augustus: Raad van Bestuur reageert “NPO blijft NLZIET ondersteunen”

De Raad van Bestuur van de NPO neemt afstand van aanbevelingen van een NPO-werkgroep dat NPO Start (Plus) doelbewust de Mediawet moet omzeilen, zichzelf onaantastbaar moet maken en moet overwegen uit NLZIET te stappen.

Deze conclusies stonden in een verslag met de naam NPO Start (Plus) – een wenkend Perspectief, dat eerder uitlekte en in handen kwam van het Nederlands MediaNetwerk.

Inmiddels hebben Joost Sneller (D66) en Harry van der Molen (CDA) vragengesteld aan minister Arie Slob om officiele opheldering te verkrijgen van de zijde van de regering over de standpunten van de NPO-werkgroep. Beide kamerleden vragen of de minister op welke wijze zijn visie voor NPO Start Plus zal worden gecontriseerd en hoe deze omgaat met de standpunten van deze werkgroep.

Lees verder bij Nederland Media Nieuws: ‘Raad van Bestuur NPO blijft NLZIET ondersteunen; CDA/D66 stellen Kamervragen’