Deze week bij EYE

Volgende week dinsdagavond is de Britse regisseur Peter Strickland (The Duke of Burgundy, Katalin Varga) te gast voor een Q&A na de voorpremière van zijn nieuwe film In Fabric. Vooraf Stricklands keuzefilm Qui êtes-vous, Polly Maggoo? (FR 1966) van William Klein, ook met Q&A.

In Fabric en A Rainy Day in New York
Voorpremières van A Rainy Day in New York (Woody Allen) met Timothée Chalamet en In Fabric van Peter Strickland. Stricklands keuzefilm is Qui êtes-vous, Polly Maggoo? Q&A’s met Strickland o.l.v. Ronald Simons (Eye).
Lees meer

Inleidingen Le monde d’Isabelle Huppert
In de laatste week van het Isabelle Huppert-zomerprogramma leidt Joyce Roodnat Loulou (FR 1980) van Maurice Pialat in. Laura van Zuylen doet de inleiding bij La séparation (FR 1994) van Christian Vincent.
Lees meer

Tentoonstelling William Kentridge
Laatste kans: tentoonstelling William Kentridge – Ten Drawings for Projection t/m 1 september. Komende zondag en 1 september kunnen bezoekers gratis deelnemen aan de instaprondleidingen (14.00 tot 15.00).
Lees meer

Martin Koolhoven: Night of the Vampires
Bij De Keuze van Koolhoven is The Lost Boys (US 1987) van Joel Schumacher te zien met Jason Patric, Kiefer Sutherland en Corey Haim. Vooraf vertoont Martin zijn favoriete scènes uit het vampiergenre.
Lees meer

Previously Unreleased o.a. The Green Fog
Guy Maddins film The Green Fog is nu ook in Eye te zien (met voorfilm). Sorry to Bother You is donderdag voor het eerst te zien in de FilmHallen (met Filmkrant Live-inleiding) en in de landelijke bioscopen. Later ook in Eye.
Lees meer

In memoriam Peter Fonda: Easy Rider
Afgelopen weekend overleed Peter Fonda op 79-jarige leeftijd. Hij verwierf iconische status als het gezicht van de sixties door zijn rol in Easy Rider. Zondag als hommage te zien in Eye op 35mm. Inleiding: Leo van Hee (Eye).
Lees meer

Premières Temblores en Wilkolak
In première: Wilkolak (PL/NL/DE 2018) van Adrian Panek (coproducent Jan Doense) en Temblores (GT/FR 2019) van Jayro Bustamante (Ixcanul), deel van de Teddy Award-competitie (Filmfestival Berlijn). Ook Engels o.t.t.
Lees meer

The Matrix (20th Anniversary, 4K)
Geremasterde 4K-versie van moderne Wachowskis- klassieker, met Keanu Reeves en Laurence Fishburne. Ter gelegenheid van de film’s 20e verjaardag. Winnaar vier Oscars.
Lees meer