New Cinema conferentie update

Bioscoopondernemers, filmdistributeurs en filmproducenten – voor hen vindt dit najaar in Eye Amsterdam de interactieve conferentie New Cinema plaats over de razendsnelle veranderingen in de entertainmentsector. Na de succesvolle editie Cinema2020 uit 2016 is dit de tweede keer dat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) het initiatief neemt om met haar leden en collegae uit de filmsector de blik vooruit te werpen op de – digitale – toekomst. Brancheorganisatie Filmdistributeurs Nederlands (FDN) is partner in het project.

De aftrap van New Cinema vindt plaats op woensdag 30 oktober om 16.00 uur in Zaal 1 van Eye met een keynote speech van filmjournalist Patrick von Sychowski, ‘cinema goeroe’ en medeoprichter van de website Celluloid Junkie die al een decennium lang onafgebroken internationale ontwikkelingen in de filmbranche op de voet volgt.

In zijn inleiding ‘The (New) A to Z of Global Cinema: from Alibaba to Zoo Palast’ bespreekt Von Sychowski actuele trends tijdens de tweede golf van technologische upgrades, na de wereldwijde digitalisering van bioscopen in de afgelopen tien jaar.

Op de vraag wat hij ziet als de spannendste ontwikkeling die voor de deur staat, is Von Sychowski’s antwoord: ‘ the most transformative cinema development in the next five years will be the complete personalisation of the cinema-going experience. This means personalised marketing, tailor-made promotional offers, more targeted film selections, but also crowd-sourced programming and on-demand films, as well as the growth of private cinemas.’

Inmiddels is een breed scala aan internationale sprekers uitgenodigd om tijdens New Cinema hun licht te laten schijnen op de technologische vernieuwingen die zich in rap tempo blijven aandienen in de audiovisuele sector. Daar zal nog een aantal experts aan worden toegevoegd. Actuele info is te vinden op www.newcinema.nl

Meld u hier aan voor New Cinema. Vol = Vol!

Bron: Holland Film Nieuws