Eerste programma’s NFF Professionals in de voorverkoop

Het NFF Professionals Programma 2019 vindt plaats van zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober. Tijdens deze dagen vindt de NFF Conferentie plaats, laat je je inspireren door masterclasses van internationale sprekers en zijn er vele mogelijkheden om te netwerken met vakgenoten. Daarnaast is er veel aandacht voor projectontwikkeling. De complete inhoud van het NFF Professionals Programma wordt op 29 augustus bekendgemaakt. Tickets voor de Professionals Programma-onderdelen zijn vanaf 2 september verkrijgbaar.

De eerste namen van het NFF Professionals Programma 2019 zijn bekend. De voor een Emmy genomineerde regisseur Michael Engler, de voor een Oscar genomineerde Production Designer Fiona Crombie en voormalig Vice President of Music Production voor The Walt Disney Studios, Andy Hill, geven een masterclass.

Kaarten voor de Masterclasses zijn voor €19,50 per masterclass nu voor iedereen verkrijgbaar op www.filmfestival.nl/nff-professionals-programma. De complete inhoud van het NFF Professionals Programma wordt op 29 augustus bekendgemaakt. Professionals kunnen nu al een NFF Professionalspas kopen en vanaf 29 augustus tickets voor deze masterclasses en het gehele Professionals- én filmprogramma bestellen. 

Koop hier je Professionalspas

 • Masterclass Muziek: Andy Hill
  Andy Hill is voormalig Vice President of Music Production voor The Walt Disney Studios. In deze inspirerende masterclass toont hij aan de hand van aansprekende voorbeelden wat de rol van muziek in film is. Voor The Walt Disney Studios coördineerde Andy Hill onder andere de muziekproductie van films als The Lion King, Beauty and the Beast en Sister Act. In het creëren van vele wereldberoemde scores werkte hij nauw samen met componisten als Hans Zimmer en Alan Menken, won hij voor zijn werk als producer een Grammy Award én runde hij vele onderwijstrajecten over film en compositie in zowel de Verenigde Staten als Europa. Zijn boek Scoring the Screen: The Secret Language of Film Music wordt wereldwijd gebruikt en bejubeld. Deze masterclass is opgezet in samenwerking met de Dutch Film Composers (BCMM/DFC) en Buma Music in Motion.
  Datum: Zondag 29 september
  Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
  Tickets: €19,50
  Tijd: 10:00 – 12:30 uur
 • Masterclass Regie: Michael Engler
  De voor een Emmy genomineerde Michael Engler regisseerde afleveringen van bekende en baanbrekende series. Dit jaar komt van zijn hand de film Downton Abbey uit, waarin de volledige originele cast van deze bekroonde serie zijn opwachting maakt. Eerder regisseerde Engler al meerdere afleveringen van deze serie. Verder regisseerde hij onder andere Six Feet Under, Sex and the City, 30 Rock en Empire. Naast zijn regiewerk is hij tevens actief als producent, onder meer van The Big C met Laura Linney en de tienerserie Party of Five. In deze masterclass geeft Engler onder andere antwoord op de vraag hoeveel vrijheid je hebt als regisseur van een programma met een vast format en hoe je je eigen visie vertaalt op het beeld.
  Datum: Zaterdag 28 september
  Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
  Tickets: €19,50
  Tijd: 10:00 – 12:00 uur
 • Masterclass Production Design: Fiona Crombie
  Fiona Crombie heeft de Oscarnominatie voor Best Production Design op haar naam gezet met haar werk voor The Favourite, de veelgeprezen film van Yorgos Lanthimos. De Australische Production Designer heeft zich met dit 18e-eeuwse kostuumdrama definitief op de radar gezet in de filmwereld. In deze masterclass neemt ze het publiek mee in haar creatieve proces waarin ze het heeft over textielkeuzes, sfeer en de kracht van een toepasselijk setdesign. Crombie studeerde Production Design aan het National Institute of Dramatic Art in Sydney en werkte vervolgens mee aan diverse theater-, film- en televisieproducties. Voor haar werk voor series en films als Top of the Lake, Macbeth en Snowtown won ze verschillende prijzen. Zo zette ze de toon voor een internationale carrière.
  Datum: Zondag 29 september
  Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
  Tickets: €19,50
  Tijd: 14:30 – 17:00 uur

Lees meer over het NFF Professionals programma

Bron: Nederlands Film Festival