Drie Nederlandse films geselecteerd voor Locarno Film Festival

Met maar liefst drie films in de selectie is Nederland sterk vertegenwoordigd tijdens de 72e editie van het Locarno Film Festival, die plaatsvindt van 7 t/m 17 augustus.

INSTINCT, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, beleeft haar wereldpremière op de Piazza Grande van Locarno. Carice van Houten en Marwan Kenzari spelen de hoofdrollen in de psychologische thriller van Halina van Reijn. INSTINCT is geproduceerd door Topkapi Films, in co-productie met Man Up en BNNVARA.

De Piazza Grande vertoning is met 8000 bezoekers per voorstelling een van de grootste openluchtvoorstellingen ter wereld. Tevens is Piazza Grande het hart van het Zwitserse festival. INSTINCT is de eerste Nederlandse film die ooit geselecteerd is voor dit prestigieuze onderdeel van het Locarno Film Festival.


Regisseur Stefanie Kolk keert terug naar Locarno met de wereldpremière van haar korte film EYES ON THE ROAD, als onderdeel van het internationale competitieprogramma Pardi di Domani (Leopards of Tomorrow). De film is geproduceerd door New Amsterdam Film Company. Stefanies vorige korte films HARBOUR (2017) en CLAN (2016), waarmee zij afstudeerde aan de Nederlandse Film Academie, werden eveneens geselecteerd door het festival in Zwitserland.

De korte documentaire VADER van Isabel Lamberti zal ook tijdens Locarno in wereldpremière gaan in het programma Pardi di Domani. De film is geproduceerd door IJswater Films.

Bron: Nederlands Film Festival / Nederlands Filmfonds