Lichting 2019 in De Filmkrant

De hele zomer publiceert de Filmkrant over vers afgestudeerd filmtalent.

Filmacademie: Betrokken maar filmisch onvolgroeid
Inclusie staat dit jaar hoog in het vaandel bij de afstudeerders van de Filmacademie, zowel in de richting documentaire als fictie. Maar hoe bewust en betrokken deze lichting ook is, filmisch gezien is dit een zwakker jaar.
Lees verder

Willem de Kooning: Graag minder brave docenten
De eindexamenfilms van de Filmacademie trekken altijd de meeste aandacht, maar ook op andere academies studeren studenten af met films. Zoals op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Houden de docenten er niet van gedurfde experimentele films?
Lees verder

Interview: Edson da Conceicao over Porfotto en Mania ‘Ik wilde een stem geven aan de jongens uit Spangen’
De hele zomer interviewt de Filmkrant wekelijks vers afgestudeerd filmtalent van verschillende academies. Eerste in de reeks is Edson da Conceicao (Filmacademie), regisseur van ‘straatfilm’ Porfotto en het visueel overweldigende Mania over een jonge vrouw met een postnatale depressie, is op zoek naar menselijke verhalen: “Nu zijn dat meestal arthousefilms en die mogen in mijn ogen best wat commerciëler.”
Lees verder

Interview: Hannah van Tassel over Un chanteur invisible ‘De wind is een viriliteit’
De wind is een onzichtbare zanger in de poëtische documentaire Un chanteur invisible van NFTA-afstudeerder Hannah van Tassel: “Soms zaten mensen ons echt uit te lachen dat we een film over de wind wilden maken.”
Lees verder

Meer lezen: Lichting 2019 bij De Filmkrant