Regiedebuut Halina Reijn in première op Locarno

Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn, beleeft op 12 augustus de wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Locarno. De thriller met Carice van Houten en Marwan Kenzari in de hoofdrollen is geselecteerd voor een Piazza Grande-screening, maakte het festival bekend.

De film wordt vertoond in de openlucht voor zo’n 8000 toeschouwers. Het is voor het eerst dat een Nederlandse titel is geselecteerd voor het prestigieuze Zwitserse festival.

De psychologische thriller vertelt over een ervaren psychologe in een tbs-kliniek (Van Houten) die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent (Kenzari). Bijrollen worden gespeeld door Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Tamar van den Dop, Robert de Hoog en Juda Goslinga.

Openingsfilm NFF
Eerder werd al bekendgemaakt dat Instinct eind september het Nederlands Film Festival in Utrecht opent. Reijn en Van Houten coproduceerden de film ook met hun productiebedrijf Man Up. Distributeur September Film brengt Instinct op 3 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Bron: RTL Boulevard