Deze week bij Eye

Tijdens de tweede week van het programma Le monde d’Isabelle Huppert gaat Claire’s Camera van de Zuid-Koreaanse regisseur Sang-soo Hong in première. Met Huppert als de Parijse toeriste Claire.

De tentoonstelling William Kentridge – Ten Drawings for Projection (dagelijks van 10.00 – 19.00) is van 22 t/m 28 juli gratis te bezoeken door We Are Public-pashouders, entree met Museumkaart: € 3,-.

What You Gonna Do When the World’s…
Previously Unreleased-première van de documentaire What You Gonna Do When the World’s on Fire? van Roberto Minervini. Onderdeel Gouden Leeuw-competitie. Inleiding door Hugo Emmerzael (Filmkrant). Ook op Picl.
Lees meer

Inleidingen Le monde d’Isabelle Huppert
In het zomerprogramma rondom de Franse actrice Isabelle Huppert houden filmjournalisten Sasja Koetsier en Hugo Emmerzael inleidingen bij respectievelijk White Material (Claire Denis) en Heaven’s Gate (Michael Cimino).
Lees meer

Première Claire’s Camera met Huppert
Premièreweek van de zonnige, licht-filosofische komedie met Isabelle Huppert geschoten tijdens het filmfestival van Cannes, maar regisseur Hong Sang-soo blijft ver weg van de glamour van de rode loper. Ook te zien op Picl.nl.
Lees meer

De keuze van Koolhoven: Jaws rip-offs
Deze maand tackelt regisseur Martin Koolhoven het vaak ondergewaardeerde genre van de rip-off, met name de Jaws-rip-off. Met Orca (US 1977) van Michael Anderson (US 1977) en Piranha (US 1978) van Joe Dante op 35mm.
Lees meer

Premièreweek Ruben Brandt, Collector
Een hyper-originele art-mystery-thriller, waar het film- en kunstplezier van afspat. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren 60 met Hitchcock als inspiratie. Een sprankelende animatiefilm. Ook op Picl.nl
Lees meer

La flor (parte 1 & 2) van Mariano Llinás
Regisseur Llinas werkte ongeveer tien jaar aan La flor – een monumentale film met een totale lengte van 868 minuten. In Eye o.a. te zien op drie dinsdagavonden en op Picl. Winnaar HBF Audience Award van het IFFR.
Lees meer

Restauratie Spartacus en Roma op 70mm
Klassieker van Stanley Kubrick (184 min.), Eye vertoont de gerestaureerde 70mm-versie uit 1991. Winnaar van vier Oscars en een Golden Globe. Ook presenteert Eye een net verworven 70mm kopie van Alfonso Cuaróns Roma.
Lees meer