Carice van Houten in de race voor een Emmy

Van Houten werd dinsdag voor het eerst in haar leven genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Melisandre in hitserie Game of Thrones. De actrice maakt kans op een Emmy voor beste gastrol in een dramaserie. Dat heeft organisator de Television Academy vandaag bekendgemaakt.

De Nederlandse kreeg de nominatie voor haar rol als Melisandre in Game Of Thrones. Die speelde ze overigens als sinds het tweede seizoen van de populaire dramaserie, maar toch dingt ze in de gastrolcategorie mee. Haar concurrenten daar zijn Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse), Cicely Tyson (How To Get Away With Murder), Laverne Cox (Orange Is The New Black), Cherry Jones (The Handmaid’s Tale) en Phylicia Rashad (This Is Us).

De Emmy Awards worden op 22 september uitgereikt.