Terugblik op het Keep an Eye Filmacademie Festival

De bachelor- en masterstudenten van lichting 2019 studeerden vorige week af tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival in Eye Filmmuseum. Het was een fantastische week waar ruim 5.000 bezoekers de eindexamenfilms en showcases van de bachelorstudenten hebben bezocht. Daarnaast vierden we dit jaar het 10-jarig jubileum van onze Master of Film en waren de rondleidingen van de masterstudenten (in het kader van de Artistic Research Week) helemaal vol geboekt.

Eindexamenfilms op NPO3
Heb je het festival gemist? 3LAB zendt de komende zomer de eindexamenfilms van de Nederlandse Filmacademie uit op NPO 3. Iedere zondag rond 23:30 op televisie. Meer info vind je hier.

Lichting 2019 in de media én prijzen
Lichting 2019 kreeg volop aandacht in media. Bijzonder was het interview van de Volkskrant met drie jonge filmmakers: regisseurs Lieke Heil en Edson da Conceicao en visual effects supervisor Max van Leeuwen (lees het hier) en het interview van de VPRO met Amira Duynhouwer over het gebrek aan diversiteit in de Nederlandse cinema (lees het hier).Tijdens de Dag voor Relaties op 5 juli, reikten diverse partners van de Nederlandse Filmacademie prijzen uit aan de eindexamenfilms en studenten van deze lichting.  Bekijk de winnaars hier.

Bachelor en Master Magazine 2019
Kun jij net als ons geen genoeg krijgen van de eindexamenfilms en onderzoeken en wil je thuis nog eens op je gemak alles nalezen? Beide publicaties staan online, lees ze hier.