Deze week bij Eye

Vandaag opent het zomerprogramma Le monde d’Isabelle Huppert in Eye. Tot en met 28 augustus zijn meer dan 30 films met de beroemde Franse actrice te zien, Eye brengt vier digitale restauraties ook terug in de landelijke bioscopen. Verschillende voorstellingen worden uitgebreid met interviews, gasten en Q&A’s. 

Rondleiding Kentridge-tentoonstelling
Komende zondag biedt Eye bezoekers van de tentoonstelling William Kentridge – Ten Drawings for Projection (***** NRC Handelsblad, **** De Telegraaf) gratis instaprondleidingen aan van 14.00 tot 15.00.
Lees meer

Artist Talk: Isabelle Huppert
Wat maakt Isabelle Huppert zo eindeloos fascinerend? Editor Job ter Burg en actrice Yootha Wong-Loi-Sing bespreken fragmenten van de actrice. Ter Burg deed de montage voor Paul Verhoevens Elle met Huppert.
Lees meer

Inleidingen bij La cérémonie met Huppert
De digitale restauratie van Claude Chabrols La cérémonie met Isabelle Huppert wordt zondag ingeleid door filmjournalist Noa Johannes (NPO) en volgende week woensdag door Ronald Rovers (Trouw/De Filmkrant).
Lees meer

Voorpremière Ruben Brandt, Collector
Een hyper-originele art-mystery-thriller, waar het film- en kunstplezier van afspat. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren 60 met Hitchcock als inspiratie. Met inleiding door kunst-detective Arthur Brand.
Lees meer

La flor (parte 1) van Mariano Llinás
Regisseur Llinas werkte ongeveer tien jaar aan La flor – een monumentale film met een totale lengte van 868 minuten. Te zien op drie dinsdagavonden en op Picl. Winnaar HBF Audience Award van het IFFR.
Lees meer

Previously Unreleased: première Dovlatov
Première van Aleksei German Jr.’s film in Eye’s Previously Unreleased-programma. Donderdag voor het eerst te zien in de FilmHallen (met inleiding door filmjournalist Jos van der Burg) en landelijke bioscopen. Later ook in Eye.
Lees meer

Long Day’s Journey Into Night (3D)
***** (NRC Handelsblad , De Volkskrant, Het Parool), …Dit is een van de beste films die dit jaar in de bioscopen te zien zullen zijn… (**** Trouw), …de meest waanzinnige 3D-scène uit de filmgeschiedenis... (**** VPRO/Cinema.nl)
Lees meer