Nieuwe oproep Creative Europe Media: ‘Bioscopen als innovatiehubs voor de lokale gemeenschap’

De Europese Commissie heeft een nieuwe preparatory action, oftewel een voorbereidende oproep, gepubliceerd:  ‘Bioscopen als innovatiehubs voor de lokale gemeenschap’ met een deadline op 25 september 2019. De oproep heeft als doel innovatieve culturele centra rondom bioscopen te creëren, met name in gebieden waar bioscopen en culturele infrastructuur beperkt zijn.

Het totale budget is 2 miljoen euro waarvan de subsidie maximaal 80% van de totale subsidiabele kosten bedraagt. De subsidies per activiteit variëren naar verwachting van 200.000 euro tot 700.000 euro. Activiteiten mogen tussen 1 januari 2020 en uiterlijk op 1 april 2020 van start gaan. De maximale duur is 18 maanden.

De focus van de oproep ligt op:

  • Testen van nieuwe manieren van bioscoopervaringen en het creëren van innovatieve culturele centra;
  • Publieksontwikkeling en opbouwen van communities door middel van interactieve ervaringen;
  • Ondersteuning van filmapparatuur en digitalisering.

Om in aanmerking te komen, moet een voorstel worden ingediend door een consortium dat bestaat uit ten minste drie rechtspersonen, bij voorkeur uit verschillende lidstaten, waarvan ten minste één rechtspersoon een bioscoopexploitant is. De projectleider moet een bioscoopexploitant of een culturele organisatie zijn.

Meer weten? Lees hier meer over deze oproep. Overweegt u een aanvraag in te dienen, neem dan contact op met de Creative Europe Desk.

Bron: Creative Europe Desk NL | Dutch Culture