Winaar AVK|St.Joost Graduation Show Lichting Film

Catherina Iosifidis wint prestigieuze St.Joost Penning!

Catherina Iosifidis, afgestudeerd bij de studie Film aan AKV|St.Joost in Breda, heeft tijdens de examenceremonie op 5 juli de St.Joostpenning ontvangen uit handen van Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van de gemeente Breda. Ze krijgt een geldbedrag van €2500.

Naast de geldprijs ontvangt Catharina een exemplaar van de bronzen St.Joostpenning, met daarop de naam en het jaartal. De jury ziet in het werk een echte auteursfilm met een eigen visie op de scheidslijn tussen fictie en documentaire. De jury over het werk:

“Catharina laat de kijker in een verstilde omgeving dicht bij het onderwerp komen en geeft de kijker toegang tot een draaikolk van onzekerheid en jaloezie. De maker kent deze gevoelens zelf. Mede daarom is het een heel knap en volwassen werk. Het komt tot leven in een bijzondere vorm en omgeving. Het is een cadeautje dat je als kijker zo dicht op de huid mag zitten van de hoofdpersoon. Als je in staat bent in een complexe productie je signatuur overeind te houden, dan is ‘veelbelovend’ een understatement. Het geheel is zeer professioneel geproduceerd en maakt hongerig naar het vervolg.”

De film STER van Catherina Iosifidis is van 6 tot 10 juli te zien tijdens LAUNCH, de Graduation Show in Breda.