9 juli NFF Extended over auteursrecht

Aan het programma van aankomende dinsdag 9 juli zijn twee nieuwe sprekers toegevoegd. Experts Marijn Kingma en Sem Bakker zullen het sprekerspanel versterken. Wegens omstandigheden zal Cristina Busch helaas niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst. Meer weten over de sprekers? Klik hier

Onder leiding van moderator Monica Bremer (Bremer & De Zwaan) zet een aantal sprekers uiteen hoe in Nederland de auteurswet, auteursrechten en vergoedingen op dit moment zijn geregeld, welke organisaties zich hiermee bezighouden en wie er aanspraak kan maken op welke mogelijkheden. Ook wordt er aandacht geschonken aan hoe het is georganiseerd in vergelijkbare andere Europese landen. 

De bijeenkomst bestaat uit meerdere delen: in de ochtend geven experts korte presentaties over de huidige en toekomstige situatie. Hierna volgt een gemeenschappelijke lunch waar de deelnemers kunnen napraten over de presentaties. Na de lunch vindt het interactieve deel plaats, waar vragen worden behandeld met de sprekers uit de ochtendsessie. Gedurende de gehele bijeenkomst en de lunch kunnen vragen worden geüpload via een app. 

PROGRAMMA
9:30  – 10:00 uur: Inloop Cinema 1 
10:00 – 10:10 uur: Inleiding door moderator 
10:10 – 12:00 uur: Presentaties 
12:00 – 13:00 uur: Lunchbuffet Foyer Cinema 1
13:00 – 14:00 uur: Vragensessie Room at the Top 
14:00 uur: Einde bijeenkomst

SPREKERS
• Monica Bremer (advocaat en bestuurder) is moderator van deze bijeenkomst
• Roland Wigman (advocaat film en auteursrecht) over auteursrecht in Nederland
• Marijn Kingma (advocaat) over de verschillende Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) in Nederland
• Sem Bakker (advocaat en senior jurist/functionaris gegevensbescherming bij College van Toezicht voor Auteursrechten) over het toezicht op de Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) in Nederland