Nederlandse animatiefilm Catastrophe wereldwijd succes

De animatiefilm Catastrophe van Jamille van Wijngaarden is door Vimeo geselecteerd als Staff Pick Premiere. De film beleeft hiermee vandaag zijn wereldwijde online première, exclusief op het online platform. Deze release volgt op een zegetocht van de korte film langs meer dan honderd internationale filmfestivals. Ook is de ‘Ultrakort’-film verkocht aan onder andere de Verenigde Staten, Japan, Engeland en Spanje. Catastrophe vertelt het verhaal van kat Rodney die, wanneer een schijnbaar onschuldig parkietje plots dood in het kooitje ligt, alle ogen op zich gericht voelt. Wanhopig probeert hij de boel te redden, maar eigenlijk gaat het vanaf hier pas echt compleet mis.

Jamille van Wijngaarden regisseerde eerder de korte film Tienminutengesprek, bekroond met een DirectorsNL Award. Momenteel werkt ze aan de nieuwe NTR/BNNVARA/VPROserie Centraal.  Jamille: “Deze Vimeoselectie en online release voelt als kers op de taart, na een indrukwekkende festivaltour van twee jaar.”

Filmfestivalsucces
Catastrophe beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival in 2017 en werd daarna geselecteerd door onder andere het Huesca International Film Festival in Spanje, Palm Springs International ShortFest in de Verenigde Staten en Giffoni Experience in Italië. 

Salesagent Wouter Jansen van Some Shorts:“Catastrophe viel heel breed in de smaak bij zowel jeugd-, animatie en reguliere filmfestivals en programmeurs zijn altijd op zoek naar goede komedies, waardoor zo’n groot aantal selecties kon worden behaald. Iets wat toch niet voor veel Nederlandse films is weggelegd.”

Bekijk Catastrophe op Vimeo

Bron: Herrie Film & TV