Deze week bij EYE

Previously Unreleased van start; Openingsavond Isabelle Huppert-filmprogramma; Keep an Eye; Premières Retablo, Le jeune Ahmed en meer

Wel geselecteerd voor de internationale festivals, niet te zien in de Nederlandse bioscopen – het overkomt niet de minste filmmakers. Aan die onrechtvaardigheid maakt Eye graag een eind door bijzondere films naar Nederland te halen. Vanaf deze week zijn onder de noemer Previously Unreleased acht films te zien. Journalisten van de Filmkrant leiden de premièrevoorstellingen in.

Deze week maken we ook een voorzichtig begin aan ons zomerprogramma Le monde d’Isabelle Huppert met de eerste filmvertoningen en woensdagavond een feestelijke opening met drankjes, muziek door DJ Natashka en La dentellière.

Long Day’s Journey into Night (3D)
Bi Gans visueel virtuoze neo-noir is in twee delen gesplitst: een detectiveverhaal vol verborgen verlangens, gevolgd door een trance-achtige reis door de stad Kaili in 3D. Donderdag inleiding door Ronald Rovers (Engels).
Lees meer

Voorpremières en opening Huppert
Met voorpremières van Les valseusesLa cérémonie en La pianiste blikken we vooruit op een zinderende zomer met de films van Isabelle Huppert. Woensdagavond gaat het programma feestelijk van start met La dentellière.
Lees meer

Keep an Eye: Bachelor eindfilms
Lichting 2019 van de Nederlandse Filmacademie studeert af! T/m zaterdag vinden premières en openbare vertoningen plaats van de documentaires, korte speelfilms en commercials door bachelorstudenten.
Lees meer

MuseumTV bezoekt Kentridge
Kunstkenner en curator Stephanie Afrifa laat in een nieuwe aflevering van MuseumTV haar licht schijnen op onze tentoonstelling Ten Drawings for Projection. De tentoonstelling is dagelijks geopend (10.00-19.00).
Lees meer

Première Retablo
De 14-jarige Segundo woont hoog in de Peruviaanse Andes. Hij zal in de voetstappen van zijn vader treden, maar vader verbergt een geheim. Subtiele, schilderachtige coming-of-age film was eerder te zien op de Berlinale.
Lees meer

Première Le jeune Ahmed
Nieuwe film van de gebroeders Dardenne toont de vruchteloze pogingen van omstanders om te voorkomen dat de jonge fanatieke Ahmed een misdaad gaat plegen. Ook Engels ondertitelde vertoningen.
Lees meer

Binnenkort: Paul McCarthy’s C.S.S.C. (VR)
25 juli t/m 13 augustus is werk van Paul McCarthy te zien in Eye. In het kader van Xtended is zijn C.S.S.C. te ervaren. Ook zijn speelfilms van McCarthy en zijn inspiratiebronnen te zien in de zalen. 
Lees meer