New Cinema, conferentie over toekomst filmsector

Bioscoopondernemers, filmdistributeurs en filmproducenten; ze hebben ieder elke dag wel te maken met de veranderingen die de entertainmentsector momenteel op z’n kop zetten. Reden voor de brancheverenigingen van exploitanten en distributeurs – de NVBF en FDN – om drie jaar na Cinema2020, weer een congres over de toekomst van de sector te organiseren.

De conferentie New Cinema vindt plaats op 30 en 31 oktober 2019. Plaats van handeling is wederom Eye Filmmuseum in Amsterdam.

“Iedereen in de filmbranche blijft voor dezelfde uitdaging staan: meebewegen met razendsnelle veranderingen in digitalisering en consumptie-patronen. En iedereen heeft dezelfde belangen: de Nederlandse filmindustrie en -cultuur versterken, kansen benutten en innovaties realiseren. Dat vraagt om flexibiliteit en samenwerking”

Gulian Nolthenius, Directeur NVBF

Tijdens het tweedaagse congres laat de organisatie professionals aan het woord over de toekomst van de filmsector in Nederland. Bekende sprekers die hun licht gaan laten schijnen over de sector en de veranderingen die het doormaakt, zijn onder meer Patrick von Sychowski, initiatiefnemer van de website Celluloid Junkie, Laura Houlgatte, van UNIC, de Indiase filmmaker Anurag Kashyap, Pablo Carerra van IHS Markit Technology, Carmen Slijpen van Depot cinema én Vanessa Bakewell van Facebook. Van het publiek dat New Cinema bezoekt wordt ook een actieve rol gevraagd. Met Sendsteps worden de bezoekers geprikkeld hun stem te laten horen.

Deelname aan het congres kost 100 euro per persoon voor leden van de brancheverenigingen NVBF en FDN. Professionals – het congres is niet bedoeld voor geïnteresseerd bioscooppubliek – die geen lid zijn van een van de twee verenigingen betalen 125 euro per persoon. Studenten mogen het congres voor 50 euro per persoon bijwonen. De prijzen zijn exclusief btw.

De website van het congres is afgelopen week live gegaan. Inschrijven voor het congres kan dan ook via www.newcinema.nl.

Bron: Holland Film Nieuws / NewCinema.nl