Deze week bij EYE

Bij de tentoonstelling William Kentridge – Ten Drawings for Projection biedt Eye op de zondagen 14 juli, 28 juli, 11 augustus, 25 augustus en 1 september (14.00) gratis rondleidingen aan voor bezoekers met een entreebewijs. Aangrijpend…indrukwekkend…ze ontroeren, waardoor je ademloos en stil blijft kijken…fabelachtige techniek… (**** De Telegraaf), ***** (NRC Handelsblad).

Extra voorstelling op veler verzoek: Wan Pipel van Pim de la Parra.

De keuze van Koolhoven: The Wanderers
De Keuze van Koolhoven: Night of the Gangs. Deze maand tackelt Koolhoven het genre van de bendefilm (‘gang movies’) aan de hand van The Wanderers (1979) van Philip Kaufman (The Unbearable Lightness of Being).
Lees meer

The Killing of a Chinese Bookie
In de reeks Restored and Unseen is de klassieker van John Cassavetes te zien met met een briljante hoofdrol van Ben Gazzara. Inleiding door Leo van Hee (programmeur Eye). De film is te zien in de director’s cut uit 1978 (35mm).
Lees meer

Restauratie Spartacus en Roma op 70mm
Klassieker van Stanley Kubrick (184 min.), Eye vertoont de gerestaureerde 70mm-versie uit 1991. Winnaar van vier Oscars en een Golden Globe. Ook presenteert Eye een net verworven 70mm kopie van Alfonso Cuaróns Roma
Lees meer

Keep an Eye Filmacademie Festival 2019
Lichting 2019 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de negende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival. Van 28 juni t/m 6 juli 2019 presenteren de studenten hun afstudeerwerk.
Lees meer

Premièreweek Ága van Milko Zazarov
…opwekkend mooi in beeld gebracht…emoties sublimeren in de kraakheldere landschapsopnames…Elk shot is er één om in te lijsten, zo ongelooflijk mooi zijn de beelden … oogstrelende composities… (De Filmkrant).
Lees meer

Voorpremière Le jeune Ahmed
Nieuwe film van Jean-Pierre & Luc Dardenne. Onderdeel Gouden Palm-competitie en winnaar Best Director Award (Cannes). 13-jarige Ahmed slingert tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven.
Lees meer

Mijn bijzonder rare week met Tess
Voorpremière van de nieuwe Nederlandse jeugdfilm van Steven Wouterlood met Q&A met de acteurs. Heet je ook Tess? Kom dan (op vertoon van je identiteitsbewijs) gratis op zondag (11.00) naar de voorpremière.
Lees meer