Sam de Jong en Aboozar Amini genomineerd voor Amsterdamprijs

Onder de negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019 zijn twee filmmakers. In de categorie Stimuleringsprijs maakt Sam de Jong kans op een onderscheiding. Documentairemaker Aboozar Amini dingt mee in de categorie Beste Presentatie.

De Jong (Prins) neemt het op tegen beeldend kunstenaar Raquel van Haver en sociëteit Sexyland in Amsterdam-Noord die iedere avond een andere directeur heeft. De prijs voor Beste Prestatie kan behalve door Amini (Kabul, City in the Wind) ook gewonnen worden door internationaal podiumkunstenfestival Flamenco Biënnale Nederland of cabaretier Micha Wertheim. Er is ook nog een categorie Bewezen Kwaliteit en daarin zijn de genomineerden theatermaker Karina Holla, modeontwerper Fong Leng en choreograaf/directeur Het nationale Ballet Ted Brandsen.

De Amsterdamprijs voor de Kunst wordt jaarlijks uitgereikt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de artistieke veelzijdigheid van de stad. Er is een geldbedrag van drie keer €35.000 aan verbonden. De winnaars worden op 15 oktober bekend gemaakt.

Bron: Nederlands Filmfonds