Remco van Westerloo tijdelijk netmanager NPO1

Na een periode van vier jaar heeft NPO 1 weer een netmanager. Remco van Westerloo zal vanaf 1 juli 2019 verantwoordelijk zijn voor de programmering van de familiezender. Hij is aangesteld voor een jaar.

Van Westerloo volgt Frans Klein op. Klein was sinds juni 20115 zowel netmanager NPO1 als ook directeur Video bij de NPO. Die dubbelfunctie werd door velen ongelukkig gevonden. Van programmamakers kwam kritiek dat programmadirecteur Klein de baas was van netmanager Klein. Hij had daardoor potentieel erg veel macht over de programmering erkende ook Minister Arie Slob na kamervragen. De NPO lijkt nu met een nieuwe netmanager tegemoet te zijn gekomen aan de kritiek.

Zelf komt de NPO met de volgende verklaring: “NPO experimenteert momenteel met genrecoördinatoren die samen met zenderteams werken aan een integrale programmering, zowel voor de tv-kanalen als NPO Start. Daarom werd de functie van netmanager NPO 1 tijdelijk waargenomen door de directeur video zelf. Vanwege de drukte rond deze interne transitie en de komst van het Eurovisie Songfestival naar Nederland is de afgelopen periode gezocht naar een tijdelijke invulling van deze functie. “

Frans Klein kwam daarnaast eerder dit jaar in opspraak vanwege nevenfuncties die hij niet had gemeld bij de NPO. Frans Klein blijft aan als directeur Video en blijft dus verantwoordelijk voor de volledige tv-programmering van de publieke netten.

Remco van Westerloo, voormalig directeur televisie van SBS en programmadirecteur van onder meer Net 5 en RTL 5: “NPO 1 laat met haar programma’s iedere dag weer zien dat het ondanks de toegenomen concurrentie en versplintering nog steeds mogelijk is om een miljoenenpubliek te bereiken met sterk inhoudelijke programma’s, waarin publieke waarden goed naar voren komen. Er ligt een fantastische basis waarop voortgebouwd kan worden.”

Bij SBS oogstte Van Westerloo als directeur Televisie met name in het begin van deze eeuw succes als baas van vrouwenzender Net 5. De drie jaar als algeheel tv-directeur bij SBS (2012-2015) waren minder glansrijk.

Bron: NRC / NPO