Nederlands Film Festival maakt voorselectie Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 bekend

Het Nederlands Film Festival (NFF) maakt de tien producties bekend die in aanmerking komen voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019. De geselecteerde virtual reality games en films, installaties en multimediale producties zijn tijdens het festival op de NFF Interactive Expo in de Academiegalerie en IMPAKT in Utrecht gratis toegankelijk voor publiek.

Op het NFF, dat van 27 september t/m 5 oktober plaatsvindt, komt het beste van het Nederlandse film, televisie en interactive aanbod samen. Het interactive programma verkent nieuwe verhalen en onderzoekt de impact van technologie op onze wereld. Kijk voor meer informatie op www.filmfestival.nl.

De geselecteerde producties (alfabetisch):

AHORSE! – Wendy Gutman (Wendela Scheltema)
ASCENT FROM AKERON – William Maher (Submarine Channel)
DIE FERNWEH OPER – Daniel Ernst (The Shoebox Diorama)
EEN ANDERE DROOM – Tamara Shogaolu (Ado Ato Pictures)
EIGHT – Michel van der Aa (Stichting doubleA)
HET SOCIAL SORTING EXPERIMENT – Steye Hallema (WildVreemd)
IN MY ABSENCE – Niki Smit, Maartje Nevejan (Cerutti Film)
KISSING DATA SYMPHONY – Karen Lancel, Hermen Maat (Lancel/Maat)
NOTES FROM ALEPPO – Issa Touma (Paradox)
SKAM NL – Bobbie Koek, Isabel Lamberti, Floor van der Meulen (NTR)

NFF Interactive Gouden Kalf Avond
Uit deze juryselectie van tien producties, worden er uiteindelijk drie genomineerd die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019.

Deze drie nominaties worden op maandagavond 30 september bekendgemaakt tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond in de Winkel van Sinkel om 21.00 uur. De winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 wordt tijdens het Gouden Kalveren Gala op vrijdag 4 oktober bekendgemaakt.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is hoofdpartner van de NFF Interactive Expo. De NFF Interactive Expo is van vrijdag 27 september t/m donderdag 3 oktober gratis te bezoeken in de Academiegalerie (Minrebroederstraat 16) en IMPAKT (Lange Nieuwstraat 4).

Lees HIER meer over de juryleden en de geselecteerde producties.

Bron: Nederlands Film Festival