Bestuur van Stichting Filmpromotie compleet

Communicatiespecialist Youssef Eddini en distributeur Anne Vierhout zijn toegetreden tot het bestuur van Picl. Met Bastiaan Driessen (voorzitter), werkzaam als director Client Services bij Disney Streaming Services en Mark Drenth, programmeur film en hoofd bedrijfsvoering bij Concordia, is het bestuur van Stichting Filmpromotie hiermee compleet.

Youssef Eddini is een communicatieman die in een gevarieerde loopbaan in marketing en communicatie werkte bij vele organisaties zoals ABNAMRO, KLM, NOS, NPO, Ziggo, Strukton en de Politie. Momenteel is hij managing partner bij Van Luyken & De Trainingsstudio.

Anne Vierhout is algemeen directeur van Cinema Delicatessen, een distributeur met een focus op documentairefilms van hoge artistieke en inhoudelijke kwaliteit. Eerder was zij onder andere werkzaam als coördinator IDFA pitching Forum en als documentaireconsulent in Australië. Sinds zij in 2011 in dienst trad, is Cinema Delicatessen uitgegroeid tot de grootste documentairedistributeur van Nederland en vinden via hen dit jaar 16 documentaires hun weg naar het publiek.

Picl is samenwerking tussen twintig Nederlandse filmtheaters en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Herrie Film & TV.

Stichting Nederlandse Filmpromotie is in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een groter en jonger publiek.

Bron: Herrie Film & TV