LAIKA is headliner op Playgrounds The Art Department 2019

Production designer Nelson Lowry van LAIKA geeft artist talk op het grootste event op het gebied van design en concept in Europa: Playgrounds The Art Department 2019

3 & 4 oktober // Klokgebouw, Eindhoven

Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects. Op 3 en 4 oktober organiseert Playgrounds de derde editie The Art Department waarin het ontwerpproces centraal staat. The Art Department is het grootste event op het gebied van design en concept art in Europa.

Internationale art directors, animatoren, character designers en concept artists werkzaam voor Pixar en Disney en producties als Game of Thrones en Call of Duty Infinity nemen je mee in het design van films, animatie en games.

Een van de headliners voor The Art Departement is production designer Nelson Lowry van LAIKA. Hij leidde het sterren productontwerpteam van LAIKA voor ParaNorman, Kubo and the Two Strings en The Missing Link. Hij werkte eerder onder meer voor Tim Burton’s Corpse Bride (Art Director) en Danny Boyle’s Sunshine(Visual Effects Matte Painter). Lowry’s bijdrage aan Eddie Murphy’s tv-serie The PJsleverde hem een Emmy Award® op voor Outstanding Individual Achievement in Animation en een nominatie voor de Annie Award. Hij won een Annie Award voor Kubo and the Two Strings.

LAIKA heeft een community van story tellers, kunstenaars, uitvinders, technici en vakmensen uit de hele wereld om zich heen verzameld. De filmstudio combineert state-of-the-art technologieën van film maken met de ambachtelijke animatietraditie stop-motion zo oud als film zelf.

LAIKA’s reis van betoverende stop-motion animatiefilms startte in 2005 in Portland, Oregon. LAIKA’s CEO Travis Knight had zijn stop-motion vaardigheden aangescherpt en ontwikkelde een diepe passie voor deze kunstvorm terwijl hij werkte als een animator voor projecten zoals Eddie Murphy’s The PJ’s in Vinton Studios in Portland. Hij besloot zich wijden aan de bouw van een studio die deze traditie zou voortzetten en zou moderniseren voor een hele nieuwe generatie bioscoopbezoekers.  In 2016 kreeg LAIKA wereldwijde erkenning met een Scientific and Engineering Award Academy Plaque vanwege haar innovatie in het gebruik van Rapid Prototyping voor gezichtsanimatie. Een van LAIKA’s handelsmerken is de spectaculaire manier waarop ze alledaagse materialen met de hand maken en transformeren in levende wezens doordrenkt met dimensie en ziel.

Hun voor Oscars genomineerde films The Boxtrolls (2014), Paranorman (2012) en Coraline (2009) werden gevolgd door Kubo en de Two Strings in 2016.  In het voorjaar van 2019 brachten ze hun nieuwste geanimeerde speelfilm uit: The Missing Link. Opvallend zijn de kleurrijke personages, een innovatief creature design en enkele van de meest spectaculaire sets in LAIKA’s geschiedenis.

Bron: Playgrounds Festival