Deze week in EYE

Regisseur Fatih Akin komt naar Eye voor een Q&A bij de voorpremière van zijn film Der goldene Handschuh.
Zaterdagmiddag zijn kunstenaar William Kentridge en schrijver Denis Hirson te gast voor een gesprek bij de tentoonstelling William Kentridge – Ten Drawings for Projection.

De band Teddy’s Hit geeft een optreden na de voorstelling van Trainspotting en journalist Raymond van de Boogaard houdt een voorbeschouwing bij de voorstelling van Vertovs Anniversary of the Revolution met live muziek door Martin de Ruiter en Thijs Havens.

Let op! Maandag 17 juni is Eye gesloten wegens een besloten evenement.

Between Friends: Kentridge & Hirson
Eye on Art presenteert een live gesprek tussen William Kentridge en Denis Hirson met een fragment uit Kentridges nieuwe film The Mouth is Dreaming. Kentridge signeert het boek met de verslagen van hun eerdere gesprekken.
Lees meer

Anniversary of the Revolution (SU 1918)
Cinema Concert bij Dziga Vertovs stille film-klassieker met live muziek door Martin de Ruiter en Thijs Havens. Raymond van den Boogaard, oud-Rusland-correspondent voor NRC, houdt vanaf 18.30 een voorbeschouwing.
Lees meer

Eyeshadow: Trainspotting & Teddy’s Hit
Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van het Amsterdamse trio Teddy’s Hit bij dé vernieuwende film van de jaren negentig van regisseur Danny Boyle. Inleiding: Ronald Simons (Eye).
Lees meer

Der goldene Handschuh + Q&A regisseur
Vincent Hoberg (Schokkend Nieuws) spreekt regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts) na de voorpremière van zijn controversiële nieuwe film over de Hamburgse seriemoordenaar Fritz Honka.
Lees meer

Première De Libi van Shady El-Hamus
…Het ongebreidelde enthousiasme van zowel de film als de personages werkt hoe dan ook aanstekelijk…Hier spreekt…een jonge generatie makers die niet klaagt dat er geen ruimte voor ze is, maar die ruimte zelf creëert. (FK)
Lees meer

Cinemini: Wie is waar? (leeftijd: 2+)
Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders: iedere zondagochtend animatiefilmpjes en spel, met de ouders binnen handbereik. Dit keer acht korte, grappige verhaaltjes over emoties in de kinderwereld.
Lees meer

Bron: EYE