De Uitkijk in juni

Zon, zee, strand en cinema, van deze vier dingen hebben wij er drie niet. Maar hemeltjelief, cinema, dat hebben wij in overvloed!

De komende tijd kijk je in De Uitkijk naar de volgende films:

UITKIJK SPECIALS // LOVE TRIANGLES // ELKE DINSDAGAVOND //   22:00
In Love Triangles laat je jezelf verleiden door geheime driehoeksverhoudingen, stiekeme kalverliefdes, gecompliceerde liefdesrelaties maar eindig jij zonder gebroken hart! De Uitkijk Specials in juni en juli zijn afwisselend Vive L’AmourLe BonheurLes Amours Imaginaires en Being John Malkovich. Zoals altijd bier één euro! Bizar! Love! Triangles!

GLAMCULT // FUTURE SEX // PANEL TALK + LIQUID SKY // WOENSDAG 12 JUNI   //    21:00
Glamcult en De Uitkijk nodigen je uit voor een avond vol discussie, reflectie en overpeinzingen rondom het thema Future Sex. Cultklassieker Liquid Sky dient als katalysator voor de paneldiscussie die zich (dankzij de psychedelische-synth soundtrack) de vraag stelt: kunnen toekomstige seksualiteiten floreren aan de hand van experimenteel geluid?

ZONDAGKLASSIEKER // CLÉO DE 5 À 7 (1962) // ELKE ZONDAG   //    21:00
Een teder, kwetsbaar drama van de recent overleden Agnès Varda. De klassieker van juni is Cléo de 5 à 7 (1961). De film betekende de doorbrak voor Varda in de nouvelle-vaguebeweging en vertelt twee uur uit het leven van zangeres Cléo, die angstvallig de diagnose van een onderzoek naar maagkanker afwacht. Een ongekend cinematografisch hoogtepunt!