Rialto for Short 3

Dinsdag 11 juni om 19:30 uur

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans hun films te presenteren, hun films voor het eerst op het grote doek te vertonen in het programma: Rialto For Short.

Deze dinsdagavond om 19.30u staat de derde en beslissende editie op het programma, waarin niet alleen de derde lichting hun werk aan het publiek én aan de jury presenteren, maar waar ook bepaald wordt welke film van de drie edities als beste wordt beoordeeld. De maker ervan gaat aan de haal met de hoofdprijs: € 1000.

De jury bestaat uit actrice/filmmaker Dewi Reijs, filmmaker Hesdy Lonwijk en directeur Bijlmerbios/Metro Movies Hans Meiboom. Samen bekijken ze de films en maken een selectie voor de avond. Jury en publiek bepalen de winnaar, samen met de VIP-gast van de avond: Marlène Wickel van Jean Mineur. Host van de avond is kunstenaar, film- en theatermaker Fey Lehiane.

De avond ziet er als volgt uit:
19:30 uur: De geselecteerde films van de derde lichting worden vertoond. Dit zijn:
Mama Mania (13′, 2019) – Vincent Sparreboom Lacis (5′, 2018) – Clemens Stumpf & Oladé Alighieri Strawberry Fields (17′, 2018) – Priscilla Rasyid & Simon Frey
De makers worden na afloop van het vertonen van hun film geïnterviewd en staan open voor commentaar uit het publiek.
21:15 uur: De winnende films van de twee voorgaande edities worden vertoond. Dat zijn:
Winnaar editie 1: #YOLO4REAL (10′, 2018) – XX Winnaar editie 2: NOBU (9′, 2018) – Sarah Blok
21:30 uur: De winnaar van de derde editie wordt bekendgemaakt en vervolgens maakt de jury bekend welke van de drie winnaars de mooiste film heeft gemaakt, oftewel wie de € 1000 wint.