Culturele Financieringswijzer

Op 3 juni is de de Culturele Financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen gelanceerd. Dit kan een handig hulpmiddel zijn voor (beginnend) film- en televisiemakers om je te oriënteren op verschillende financieringsmogelijkheden. De tool kan je bovendien helpen om je plan concreet te maken en helpt je stapsgewijs op weg om een projectplan en begroting op te stellen.

Wat is een financieringsmix en waarom is-ie zo belangrijk?
Veel kunstenaars en creatieven focussen op één of twee vormen van financiering, zoals subsidies of crowdfunding. Maar er is vaak veel meer mogelijk. Wie verschillende financieringsvormen weet te combineren, krijgt meer financiële armslag om ideeën te verwezenlijken en daarmee inkomen te verwerven. Om ondernemers in de cultuursector te helpen de beste financieringsmix te vinden, staat het begrip de hele maand juni centraal.

Juni is de Maand van de Financieringsmix bij Cultuur+Ondernemen. Naast de Culturele Financieringswijzer organiseert Cultuur+Ondernemen speciale bijeenkomsten en workshops. Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Kijk voor meer informatie: Cultuur+Ondernemen