Nu in EYE

Aanstaande zondag maakt filmster Claudia Cardinale, icoon van de cinema van de jaren zestig en zeventig en nog steeds actief, haar opwachting in Eye.
Tijdens een feestelijke avond in Eye vertelt Cardinale in een uitgebreid interview met Ab Zagt (Algemeen Dagblad) over haar lange carrière in de film.

Il gattopardo
Aansluitend is de gerestaureerde versie te zien van Luchino Visconti’s kostuumepos Il gattopardo, over de geboorteweeën van het moderne Italië. Cardinale schittert tegenover Burt Lancaster en Alain Delon.

The white gaze: round table discussion
Special bij de Kentridge tentoonstelling (dagelijks, 10:00-19:00): Stephanie Afrifa in gesprek met fotografen en kunstenaars. Kunnen Westerse kunstenaars doeltreffend commentaar leveren op de geschiedenis van Afrika?

Cinema Concert: Wings
Studenten Compositie aan de HKU Muziek en Technologie brengen de spectaculaire Oscarwinnaar Wings tot leven. Het Keuris Ensemble o.l.v. Henry Kelder voert de speciaal geschreven score live uit.

A Woman Under the Influence (35mm)
Mabel voelt de rol van moeder, huisvrouw en echtgenote zwaar op zich drukken en lijkt de waanzin nabij. Geweldig acteerwerk van Gena Rowlands en Peter Falk in deze klassieker van John Cassavetes (Restored & Unseen).

Première: An Elephant Sitting Still
Diep-melancholisch drama van Hu Bo over vier mensen die gebukt gaan onder de economische crisis in China. Vrijdag met inleiding door filmjournaliste Dana Linssen (NRC/Filmkrant). Ook Engels ondertitelde vertoning.

Première: De Libi
De eerste lange speelfilm van Shady El-Hamus (Nachtschade) is een komische roadmovie rond de vrienden Bilal, Gregg en Kevin, op stap door Amsterdam, een etmaal lang.

Première: Mug
Jacek houdt van zijn hond en heavy metal. Hij groeit tegen wil en dank uit tot nationale held wanneer hij als eerste persoon in Polen een gezichtstransplantatie ondergaat. Komisch drama van Malgorzata Szumowska.

Bron: EYE